Екскурзии
Самолетни билети
е-Бюлетин
Абонирай се за нашия е-бюлетин, за да си
винаги информиран за нашите актуални оферти.

Почивки

 
Мароко - Имперски тур и приключения в пустинята
от
1342 лв.
1342 лв.
  11 дни/ 10 нощувки

 

Маршрут:  София - Казабланка - Рабат - Фес - Маракеш - София
 
Дати:  22.07.2017, 29.07.2017, 05.08.2017, 12.08.2017, 19.08.2017, 26.08.2017, 09.09.2017, 16.09.2017, 23.09.2017, 30.09.2017, 07.10.2017, 14.10.2017, 21.10.2017, 28.10.2017,

 

 

 

Мароко - страна пълна с чудеса и хилядолетни традиции. Както никоя друга страна в Африка, тук ще бъдете очаровани от величествените декори, играта на цветовете, оживените пазари и пустинята, които са пленявали неведнъж филмови режисьори, художници и писатели. Днес Мароко е магнит за любителите на слънцето и културните забележителности, а все по-често и за активните туристи, привлечени от предизвикателствата на планините и пустинята.

ПЪРВИ ДЕН (събота) / София - Казабланка
Изпращане на летище София от представител на агенцията за полет София - Казабланка. Посрещане на летището в Казабланка от представител на фирмата - партньор. Трансфер до избрания от Вас хотел. По пътя ще получите кратка информация за дестинацията. Настаняване, вечеря и нощувка.

ВТОРИ ДЕН (неделя) / Казабланка - Рабат (95км.)
Закуска в хотела. Турът започва с обиколка из забележителностите на Казабланка. Посещават се пристанището, старата медина, площад Мохамед V, оживена търговска улица, с множество жилищни блокове, датиращи от 1930г., площадът на Обединените Нации, който е проектиран от френския архитект Йозеф Мараст, Парк на Лигата на арабските държави, построен през 1925г. и предлага голяма площ, покрита със зеленина, палмови дръвчета, аркади, дървени перголи и кафенета със сенчести тераси, както и впечатляващата новопостроена джамия Хасан II, втората по големина в света. Турът в джамията трае час и половина и позволява на посетителите да видят вътрешността на една от малкото джамии в Мароко, която е достъпна и за тези, които не са мюсюлмани (Джамията е затворена за посещения всеки петък сутрин).
По желание (срещу доплащане) - обяд в рибен ресторант на брега на океана.
Следобед отпътуване към Рабат - 95 км., около 1,5 часа. Обиколка на Рабат. Разглеждат се старата медина, живописната казба (малко селце от арабски) на Оудая, музеят и портата на Оудая, построена по време на династията Алмохад, добре запазената кула Хасан и Челата, които са построени от Меринидите през XII век и XIII век, мавзолеят на Мохамед V, мястото където лежи тялото на бащата на настоящия крал, синагогата, Кралският Дворец отвън и областната управа.
Трансфер до избрания от Вас хотел в Рабат, настаняване, вечеря и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН (понеделник) / Рабат - Мекнес - Волубис - Фес (220км.)
Закуска в хотела. Отпътуване за Мекнес (138 км.) , град, който е основан през 9-ти век от берберите Зената. Посещение на този бивш имперски град на Мароко. Разглеждат се: старите стени, басейнът Агудал, който е използван за напояване на кралските градини и забавление на любимите наложници; кралските конюшни, хамбари и къщата на водата (Дар ел Ма) на Мулай Исмаил, които били посторени през XVII и XVIII век, за да поят, хранят и подслоняват 12-те хиляди коне на султана; Баб ел Мансур - една от най-красивите порти, които могат да се видят в Мароко; мавзолеят на Мулай Исмаил, едно от малкото свети места, които могат да бъдат посещавани и от хора, които не са мюсюлмани.
По желание (срещу доплащане) - обяд в типичен марокански ресторант;
Отпътуване до намиращите се в близост останки на Волубилис (30км.), датиращи от римско време. Тези впечатляващи и добре запазени римски останки, включват приблизително 30 подови мозайки, датиращи от 25г. пр. Хр. Продължаваме към Фес (75км.). Трансфер до хотел избрания от Вас хотел във Фес, насаняване, вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН (вторник) / Фес
Закуска в хотела. Обиколка из културните забележителности на Фес - религиозната столица на Мароко. Разглеждат се старата и новата медина, включително посещение на религиозни училища на Бу Инания и Атарин, датиращи от XIV век , наричани „медерсас”, впечатляващият лабиринт на занаятчиите, който е обявен от ЮНЕСКО за едно от световните културни наследства. По време на този тур, може да се спре за снимки на някои други забележителности, като внушителната порта на Баб Боу Желуд, великолепният фонтан в двореца Нежарин, древните стени и великолепния вход на Кралския дворец.
По желание (срещу доплащане) - обяд в типичен марокански ресторант в Медината;
Следва шопинг тур из типичните марокански сукове – занаятчийските сергии на Фес, обявени от ЮНЕСКО за световно наследство. Разделени на малки сергии в зависимост от продаваните стоки, този голям лабиринт предлага ръчно изработени марокански стоки, като чехли „бабуш”, дървени, месингови, железни и бронзови изработки, бижута, кафтани, килими, грънци, подправки, антики и др. Вечеря в хотела и нощувка.

ПЕТИ ДЕН (сряда) / Фес - Бени Мелал - Маракеш (485км.)
След закуска, отпътуване към Бени Мелал - 485 км. (около 7 часа), един от земеделските центрове на Мароко. Преминава се през Имузер - доминиращ в равнината на река Себу, хълмът на Ифран в областта на езерото, Азру - берберско градче, известно с неговите златни казби и център за ръкоделия.
По желание (срещу доплащане) - обяд в Бени Мелал;
Продължаваме за Маракеш следобяд. Пристигане в Маракеш, настаняване в избрания от Вас хотел, вечеря, нощувка.

ШЕСТИ ДЕН (четвъртък) / Маракеш
Закуска в хотела. Полудневна обзорна екскурзия из културните забележителности на Маракеш. Разглеждат се медината, заровена в старите имперски стени; известното минаре Кутубия - един от шедьоврите на ислямската архитектура; казбата – известна крепост, от където ще достигнем до Саадинските гробници, датиращи от XVI век; ще имате възможността да се насладите на прекрасната испано-мавританска архитектура, заобикаляща гробището на кралското семейство; следва посещение на останките на „несравнимия” дворец Бади, където са били построени 360 стаи за около 25 години, започнати през 1578г., за да бъдат използвани впоследствие за празненствата по време на фестивалите. Следва посещение на аристократичния дворец Бая, където ще видите пищните градини в мавритански стил, които се намират в двора на голям дворец с красиво изрисувани стаи.
Обяд в хотела.
Следобед посещение на площад Джема ел Фна, който е бил място за срещи на търговци в Северозападна Африка в древни времена.
Площадът „Джема ел Фна” и „Ксар ел Хамра”
Какъв по-добър начин да се потопите в живота на Маракеш от този, да започнете с посещение на площада „Джема ел Фна” (главният площад на Маракеш). Посещението ще бъде по залез слънце, тогава когато площадът е най-оживен. Започваме нашата вечер навън на този известен площад, където посетителите могат да се разходят наоколо в свободното си време, да се насладят на невероятните истории на разказвачите, заклинатели със змии, художници, рисуващи с къна, амбулантни търговци от всякакъв вид. Продължаваме пеша до Ксар ел Хамра, който представлява риад, разположен в близост до площада и е бившия дом на пашата на Маракеш.
По желание: Фолклорна вечер с шоу програма в „Chez Ali’s Fantasia” - 108лв./човек
Ще имате възможността да изживеете едно грандиозно фолклорно шоу, което включва мъже и жени от племена от различни краища на страната. Както и да опитате традиционната мароканска кухня. Вечерята вклюва супа харира, печено месо със сушени сливи, кус-кус с пресни зеленчуци и плато с пресни плодове, всичко това сервирано в традиционни кайдалски палатки. Връхната точка на вечерта е шоу с арабски коне, яздени от акробати и конници, които едновременно стрелят със своите пушки и демонстрират традиционните форми на военни битки (напитките се заплащат допълнително).

СЕДМИ ДЕН (петък) / Маракеш
Закуска в хотела. Свободно време. Възможност за допълнителна екскурзия до
По желание (срещу доплащане) – екскурзия до Есауира - 305лв./човек
На около 3ч. път от Маракеш, един занаятчийски крайбрежен град. Може да се насладите на плажа, на малките китни улички, модерни заведения. Осъществява се при минимум двама записани туриста.

ОСМИ ДЕН (събота) / Маракеш - Уарзазат (180км.)
Закуска в хотела. Заминаване за Уарзазат с високопроходими джипове. Посещение на старите крепости Глауи и Аит Бен Хаду, които са под опеката на Юнеско. Уарзазат главно е обитаван от бербери, които са построили много от най-известните казби, с които е известен района. Западната част на града е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. В Уарзазат са най-големите филмови студия, където работят много международни компании и където са заснети десетки филми. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.
По желание (срещу доплащане) - обяд в крепостта Аит Бен Хаду

ДЕВЕТИ ДЕН (неделя) - Уарзазат - Загора (190км.)
След закуска,отпътуване до Тазнакт, известен с берберските си килими. След това продължавате на юг към Агнез, където пак се включваме в пътя за Загора. Пътя е осеян с палмови горички и многобройни казби, повечето от тях попадащи в руини, но някой от тях си струва да бъдат посетени. В Загора ще посетите библиотеката на Тамгрут. Имате обяд по пътя. Настаняване в хотел.
По желание (срещу доплащане) – вечеря и нощувка в Берберска палатка. (запитването трябва да бъде направено при обиколката).

ДЕСЕТИ ДЕН (понеделник ) / Загора - Маракеш (370км.)
След закуска заминаване по същия път до Агдез и след това през планините на Антиаълас. Спиране за обяд в Уарзаат. Продължавате по пътя за Маракеш, през националния път, който пресича Тиз Тичка Пас. Пристигане в Маракеш. Вечеря и нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН (вторник ) / Маракеш - София
Трансфер до летището в Маракеш за редовен полет към България.

Цените са в лева, на човек в двойна стая и включват:
 • Изпращане на летище София от представител на агенцията;
 • 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*, 4* или 5*;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Екскурзовод на английски език, италиански, испански или френски език (по избор);
 • Всички гореспоменати посещения и входни такси;
 • Представител на фирмата - партньор в Мароко.

Цените не включват:
 • Самолетен билет София - Казабланка - София на цена от 460 евро /902лв./ с включени летищни такси /подлежи на препотвърждение при резервация/;
 • Доплащане за обяди (по желание) - 246лв. на човек за целия престой;
 • Фолклорна вечер с шоу програма в „Chez Ali’s Fantasia” (по желание) - 108лв./човек;
 • Екскурзия до Есауира - 305лв.
 • Нощувка в палатка в Загора - 80лв.
 • Яздене на камила (възможно само при заявена нощувка в палатка) - 36лв.;
 • Бакшиши;
 • Напитки;
 • Разходи от личен характер.

Условия за записване:
 • Валиден задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на пристигане;
 • Депозит 30% при записване;
 • Пълно плащане 30 дни преди заминаването.

Забележки
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт със ЗАД "Армеец" АД до 5 дни след сключване на договор.


Изберете хотел: